četvrtak, 31. siječnja 2013.

Homemade piling za liceU zadnje vrijeme sve više kozmetike se bazira na prirodnim sastojcima. Koliko u tome ima istine najbolje ocijenite sami, a za malu promjenu vam dajem svoj recept i držat ću se sljedećeg:

PRIRODNA KOZMETIKA = JESTIVA KOZMETIKA Zašto ne iskoristiti stvari iz vlastite kuhinje, frižidera ili smočnice?
Zašto ne bi izbjegli sastojak iz tubice koji vama osobno smeta?
Zašto ne bi kune ostavili u novčaniku?


U nastavku donosim recept za prirodni piling za lice.


POTREBNO:  • Posudica za miješanje
  • Žličica
  • Med (1 žličica, cca. količina koju dobijete u vrečici uz čaj)
  • Maslinovo ulje (1 žličica)
  • Pčenična ili kukuruzna krupica (1 žlica)

Za početak potrebna nam je žličica i posudica za miješanje sastojaka.

Prvo u posudicu dodamo 1 žličicu meda.Nakon toga jednu žličicu maslinovog ulja. Ukoliko Vam se čini da je piling previše tvrd lako ćete na kraju dodati još maslinovog ulja prema potrebi.Htjela bi vas upozoriti da pripazite o tome dal se radi o pšeničnoj ili kukuruznoj krupici. Razlika u tome kako je grubo mljevena može dovesti do iritacija, pa rađe stavite sitnije mljevenu i pripazite da vam pokreti i pritisak prstima na licu ne budu prečvrsti. Na slici se vidi razlika grubosti. Ja koristim pola žličice pšenične i pola kukuruzne.
Nakon što se izmiješa ispadne ovakva jednolična smjesa.Htjela bi napomenuti da bi prije nanošenja na lice bilo dobro lice namočiti, napraviti piling i ostaviti na licu cca. 5 minuta. Za ispiranje koristiti toplu vodu jer u hladnoj nećete med dobro isprati.

Koristite li homemade kozmetiku? 


1 komentar:

  1. Radim istu stvar, samo bez maslinovog ulja jer je komedogeno. Ako imam bademovo, stavim njega, ako nemam, koristim samo med i krupicu. Nema mi boljeg pilinga od ovog! ;)

    OdgovoriIzbriši