utorak, 23. travnja 2013.

Moja osnovna dnevna njega lica

Odlučila sam vam pokazati koje proizvode svakodnevno koristim za njegu kože lica. Jednom mora doći trenutak kad se zaključi da bi se i malo više moglo poraditi na tome da se koža lica nahrani i pruži joj se odgovarajuća preparativna kozmetika. Iskreno ne znam dal su me na takvo razmišljanje potaknule godine ili je moja koža tražila dodatnu njegu, ali razmislite sami koliko vašu kožu "mučite" i izlažete vanjskim utjecajima koje ona možda i ne prihvaća najbolje, ali će negativne rezultate pokazati tek nakon dužeg vremenskog perioda. Dakle predstavljam vam favorite svojeg "umivanje i pranje zubi" rituala, proizvode koje koristim svaki dan ujutro i navečer. U ovom postu izostavit ću maske, serume, ampule i sl. što koristim par puta tjedno. Tome ću se posvetiti neki drugi put.

1. BEBE Young Care - Gel za umivanje i skidanje šminke s očiju  
Na njega sam naišla kad sam tražila zamjenu za Nivea Visage gel za umivanje. Bio je na sniženju u Műlleru pa sam ga odlučila probati jer sam jednom davno isprobala tester i odgovarao mi je. Gel je proziran i jako ugodnog mirisa. Prilično dobro skida šminku s očiju, pa čak i vodootporni tuš koji koristim jako često. Namijenjen je normalnoj/mješovitoj koži i pomoću njega sam pobijedila prištiće na određenim djelovima lica, ali mi je malo isušio obraze koji su mi inače bili suhi, pa ga nikako ne bi preporučila nekome sa suhom kožom. 
  
Dolazi u tubi od 150 ml. i redovna cijena mu je oko 35 kuna. 

2. Balea Urea krema za područje oko očiju


  
Kremu za područje oko očiju počela sam koristiti u strahu od prvih bora. Budući da je nedovoljno hidratizirana koža sklonija prvim borama ovo je moja prva krema za područje oko očiju. Sviđa mi se mrvicu masniji film koji ostavi na koži i imam filing da je moja koža time zadovoljna. Nakon ove tubice odlučila sam isprobati jednu drugu s vitaminom c koja mi se čini laganijom i boljom verzijom za toplije dane koji dolaze. 

Dolazi u tubici od 15 ml. i cijena joj je oko 25 kuna, a možete je kupiti u DM-u.

3. Oriflame Essentials hidratantna dnevna i Essentials hranjiva noćna krema 

 

Budući da zahvaljujući gelu za umivanje nemam prištiće tražila sam neke laganije kreme za lice koje mi neće zatvoriti pore jer mi se to često događalo. Prvo sam koristila ovu dnevnu kremu i budući da mi je odgovarala odlučila sam uzeti i noćnu koja je mrvicu teža od dnevne. Ne znam kako će se ponašati dnevna krema za toplijeg vremena, pa ću možda morati tražiti alternativu, ali noćnu neću promijeniti. Ne bi ih preporučila nikome ko ima suhu kožu lica jer bi mu ova njega bila premalo i ne bi mu dovoljno hranila kožu. Kreme sadrže vitamin E.

Dolaze u kutijicama od 75 ml. po cijeni od 39 kn. Možete ih naručiti kod Oriflame suradnika, pa lako iskoristiti i trenutnu akciju kupnje 1+1 gratis. 

4. Melem 

Ova mala čudesna kutijica je najbolji prijatelj mojih usana, posebno prije spavanja. Isprobala sam razne stikove, razne balzame u kutijicama, ali ništa mi nije odgovaralo kao Melem. Obično kupim veliku kutijicu od 35 ml. jer mi duže traje. Budući da sam ovisnik o sjajilima i ruževima rado ga stavim ispod nekog ruža koji je suh pa ga time spašavam. Melem je također dobar i za mazanje suhe kože na bilo kojim mjestima tijela  jer je namjenjen intenzivnoj njezi osjetljive kože.

Dolazi u metalnoj kutijici od 35 ml. i cijena mu je do 35 kuna.


Koji proizvodi spadaju u vašu osnovnu dnevnu njegu kože lica?

Nema komentara:

Objavi komentar