petak, 1. veljače 2013.

Prugasta manikura (Oriflame uglate šablone)




Vjerujem da ste se svi bar jednom zapitali kako iskoristiti uglate šablone nakon što ste potrošili  one za francusku manikuru. Ja sam koristila Oriflame šablone kojih dolazi 40 kom. u paketiću (2x20). Redovna cijena im je 9 kuna, a trenutno su na akciji u katalogu br.2 i cijena im je 5,90 kn.


Manikura koju ćemo napraviti izgledat će ovako:


Za bazu uvijek koristim Eveline 8u1 (ovo je čudo koje je zavrijedilo poseban post pa ga neću ovdje bolje opisivati).


Kao podloga za manikuru poslužio mi je Catrice lak (130 Lucky in Lilac) u dva sloja.

  

Zatim sam na dobro osušeni lak stavila šablone (ovaj podcrtani dio dobro upamtite za kasnije da vam se ne desi isto što i meni). 


Premazala sam Essence Cute as Hell (04 date me!) lakom kojeg inaće koristim za štambiljanje jer je stariji i taman gustoće. 

Sad tu dolazi onaj dio "dobro osušeni lak". Budući da sam ja nestrpljiva nisam imala vremena pričekati da se to dobro osuši pa sam poskidala prije vremena. Naravno da se na mjestima lak razvukao. Budite strpljive da to izbjegnete.

  

Da popavim nesreću svoje nestrpljivosti odlučila sam to napraviti pomoću trakica napravljenih od ljepljive trake i crnog laka za nokte (Ruby kisses - RNP111 Pure Black). Traku zalijepite na čvrstu podlogu s koje ćete je lako skinuti. Premažite lakom i ostavite da se osuši. Zatim škarama izrežite oblik koji želite zalijepiti na nokat.


Nakon što sam ih stavila na nokat ispalo je ok, ali...pričekajte radije da se trakice dobro osuše pa tek onda stavite top coat. Moje se nisu pa mi je na nekim mjestima bila vidljiva traka. To je izgledalo ovako:


Pa ajmo spasit rezultat moje nestrpljivosti premazala sam  nokat sa Essence nail art special effect  topperom (08 night in vegas). To mi je jedan od dražih i nadam se da ga neće brzo povući iz prodaje.


Dal ste već radile prugaste manikure ili ste navikle na klasične francuske?

1 komentar:

  1. Ja najviše volim half moon manikure :) Evo ti savjet kako izbjeći da povučeš lak kad skidaš naljepnice: prije nego što staviš naljepnicu na nokat nalijepi ju 2-3 puta na kožu dlana. Tako ćeš skinuti slojeve jakog ljepila koje povuče lak za sobom, a naljepnica će svejedno biti dovoljno ljepljiva da ostane na noktu. Otkako to radim nemam problema s korištenjem naljepnica.

    OdgovoriIzbriši